masma47698_medium

EXJOBB INOM GRÖNA NÄRINGAR

Är du student och har ett brinnande intresse för grön innovation? Då har du hittat helt rätt!

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med nya studenter, och har ett brett kontaktnät med idéägare, företag och organisationer som du som student kan dra nytta av. De projektidéer som finns tillgängliga för ansökan ligger under annonser. Kanske behöver du komma i kontakt med användare eller andra intressenter? Vi gör vad vi kan för att hjälpa dig!

  • Examensarbete
    Oavsett om du har en egen idé, utför ett examensarbete åt ett företag eller vill ta dig an något projekt som finns hos oss så vill vi gärna komma i kontakt med dig som gör examensarbete inom området grön innovation. Hör av dig till Jasmine.

Vid frågor eller önskemål att ta del av vår studentverksamhet är ni hjärtligt välkomna att kontakta vår studentkoordinator!

Jasmine Lindeberg

070 0909716

Jasmine.lindeberg@hh.se

 

Så kan ett examensarbete hjälpa företag

”Examensarbetet är ett självständigt ar­bete som ska fördjupa dina kunskaper inom ett ämne som du själv väljer. Exa­mensarbetets syfte är att du ska prakti­sera de kunskaper som inhämtats under utbildningen för att identifiera, analysera och lösa ett vetenskapligt problem.”

  • De finns en stor variation av program på högskolan i Halmstad; allt från ingenjörsutbildningar till media, kommunikation, ekonomi, turismutveckling och miljövetenskap. För att ett projekt ska kunna göras som ett examensarbete behöver det ha en vetenskaplig grund, oftast görs de i en litteraturstudie, eller bidra till lösning av ett konkret problem utifrån vetenskap.
  • För projekt hos Arena Grön Tillväxt inom skog, bioenergi och livsmedel finns en mängd olika program som lämpar sig. Det beror helt på företagsbehovet eller projektet i sig om det skulle kunna genomföras som ett examensarbete. Till exempel har vissa program erfarenhet av livscykelanalys (LCA) som kan tillämpas i många områden, ingenjörsprogrammen inom energi och bygg kan vara aktuella och det finns program på högskolan som har utbildning inom produktutveckling, Internet-utveckling, kommunikation, ekonomi samt marknadsföring. Det finns möjligheter för studenter att hjälpa företag, förutsatt att de får handledning i form av stöd och råd.