Årets innovation inom hållbar sjukvård

Under konferensen Nordic Conference on Sustainable Healthcare delades priset för Årets innovation inom hållbar sjukvård ut och mottagarna blev Södra, Region Halland, Västra Götalandsregionen, Högskolan i Halmstad och SWT Development för projektet Förnybara former i hälso- och sjukvården med motiveringen ”Durapulp som nytt cirkulärt material i sjukvården. Skogsråvara istället för plast i sjukvårdsapplikationer.”

SWT Development presenterade projektet som forskar kring möjligheten att ersätta plast med DuraPulp i engångsartiklar inom vården. DuraPulp är ett nytt material som innehåller en unik kombination av förnyelsebara ingredienser som ger egenskaper motsvarade plastens. Här kan du läsa mer om projektet.

Läs mer om priset här. 

Malin Emmoth, SWT Developement

Projektledare – Förnybara former i hälso- och sjukvården