Fossilfrihet på väg!

Förra veckan anordnade Arena Grön Tillväxt med EMC i spetsen en heldag om fossilfria drivmedel och fordon där näringsliv och offentlig sektor samlades för att inspireras och informeras. Vi gästades av flertalet talare: Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet, Jonas Lööf, Miljöfordon Syd, Lina Törngren, Yrkesförarcentrum, Måns Holst, PowerCell, Petra Bosson, E.ON bland andra, vilka pratade om miljöbilskörning- och försäljning, mobilitet, biogas, vätgas och el i huvudsak.

Gatan utanför Murtans trafikskola i Falkenberg fylldes av bilar som de dryga 70 konferensdeltagarna kunde kika på och provköra. Tesla S och X, Nissan Leaf, VW Up, Volvo V60 och V90, Renault Kangoo, Toyota Mirai, Audi A4 och Seat Leon för att nämna några.

Några av de medverkande företagen fick svara på frågan: Kan ditt företag tänka sig att ställa om till fossilfritt? Se deras svar här.

Här kan du läsa HNs artikel Framtidens fossilfria bilar är här

Här hittar du bilder från dagen!