Isabella Lövin i Halland

Förra veckan var statsrådet Isabella Lövin i Halland för att se på utveckling inom bioekonomi och klimat i länet. Ministern besökte, bland annat, Plönninge och såg på verksamheten för grön tillväxt där. Projekt Arena Grön Tillväxt presenterade och man fick möjlighet att visa upp två spår rörande innovation inom träbaserade produkter.

EMC: Energi- och MiljöCentrum presenterade den test- och demovägg för hållbara träfasader i kustnära klimat som invigdes i augusti. Projektet är ett 10-årigt långtidstest som ska följas upp av forskare från Linnéuniversitetet. Derome, Södra, OrganoWood och Lida Timber är de bolag som medverkar med sina träfasader i testmiljön. Läs mer om projektet här.

SWT Development berättade om Projektet “Förnybara former i hälso- och sjukvården” där man testar nya biobaserade produkter i sjukhusmiljö för att öppna möjligheten att kommersialisera biobaserade produkter i denna nischmarknad. Läs mer om projektet här.

Här kan du läsa mer om statsrådets besök.