FRÅN POPCORN TILL PRODUKT – BIOKOMPOSITER VISADES PÅ SJUKHUS

Visste ni att man kan göra nya förnybara material av popcorn??! Eller i alla fall från majs (majsstärkelse).

Igår träffade projektet “Förnybara former i hälso- och sjukvården” sjukvårdspersonal på Halmstad sjukhus. Vi mötte dem utanför matsalen med popcorn och ett demonstrationsbord fyllt av spännande produkter gjorda av Durapulp (ett biokompositmaterial). Intresset var stort och idéerna många kring hur dessa material skulle kunna användas inom sjukvården. Vi lämnade också ut en hel del lappar med inbjudan till workshopen den 12 januari som vi hoppas många vill vara med på. Ett lyckat event!

Ps. Den 30 november är vi på Östra Sjukhuset i Göteborg och träffar personalen där.

#hallandväxer #förnybart #cellulosa #hållbarhet

biokomposit arenan halland

popcorn-halsmtad-sjukhus

visste-du-att

img_0008

img_0007

from-plants-to-composites

plast-halmstad-sjukhus